Dyrestudie: Granatæble øger fertilitets- og testosteronniveauet hos mænd

A Ikke engang vildt høj dosis granatæbleekstrakt kan gøre mænd meget mere frugtbare og kan endda øge koncentrationen af ​​testosteron i deres blod. Det er muligt at drage denne konklusion fra en dyreundersøgelse, at forskere ved King Faisal University i Kongeriget Saudi -Arabien offentliggjort i Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine.

En ikke engang vildt høj dosis granatæbleekstrakt kan gøre mænd meget mere frugtbare og kan endda øge koncentrationen af ​​testosteron i deres blod. Det er muligt at drage denne konklusion fra en dyreundersøgelse, at forskere ved King Faisal University i Kongeriget Saudi -Arabien offentliggjort i Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine.

Granatæble inkluderer forbindelser, der i det mindste i dyreforsøg ser ud til at øge testosteronniveauet. Stoffer, der findes i granatæble, såsom C -vitamin, ellaginsyre og punicalagins, stimulerer sandsynligvis koncentrationen af ​​endogene antioxidanter i testiklerne, som et resultat af, at syntesen af ​​sædceller, men også testosteron, kan stige.

Forskerne ønskede selv at se, om granatæble virkelig kunne øge produktionen af ​​sæd og testosteron. Så de prøvede mandlige rotter, der fik en oral dosis olivenolie [OO], sort spidskommenolie [videnskabeligt navn: Nigella sativa] [NSO] eller et ekstrakt af granatæble [PE] i en periode på seks uger. En kontrolgruppe fik intet [kontrol].

Forskerne lavede deres egen granatæbleekstrakt ved hjælp af ethanol. Det menneskelige ækvivalent med den dosis, de brugte, ville være 1000 – 1500 mg ekstrakt pr. Dag.

Selvom virkningerne af tilskuddet på testosteronniveauet ikke var signifikante, var de heller ikke ubetydelige. Granatæbleekstrakt udført bedst og øgede testosteronkoncentrationen med 22 procent.

Alle tre, olivenolie, nigella sativa olie og granatæble, forbedrede rotternes sædkvalitet. Granatæble fungerede imidlertid endnu en gang bedst.

Som andre undersøgelser har vist, reducerede granatæble koncentrationen af ​​malondialdehyd [MDA] i blodet. Jo lavere dette er, jo mindre skader forårsaget af cellemembraner ved aggressive molekyler. Dette skyldes sandsynligvis, at granatæble øgede produktionen af ​​endogene antioxidanter, såsom glutathion [GSH], glutathion-peroxidase [GSH-PX] og katalase [CAT].

”Olivenolie, nigella sativa

You Might Also Like

Leave a Reply