En spørgsmål og spørgsmål med Oliver Caviglioli og David Goodwin, forfattere af ‘Organiser Ideas’

Grafikens rolle i uddannelsen er ændret – det er blevet meget mere vigtigt end nogensinde før.

Vi på InnerDrive elskede at organisere ideer: at tænke med hånden, udvide sindet, og du kan læse hvorfor i vores fulde gennemgang. Bogen beskriver i fantastisk detalje, hvordan valg og skabelse af de ideelle orddiagrammer kan påvirke, hvor meget information studerende forstår og husker, men vi havde stadig et par spørgsmål.

Vi var heldige at have mulighed for at bede dem om forfattere Oliver Caviglioli og David Goodwin. I dette spørgsmål og spørgsmål lærer vi, hvad der motiverede dem til at skrive denne bog, koncepter og ideer, som de henviser til, og anbefalinger til lærere om at bruge orddiagrammer …

Bogstudier med hjernen i tankerne Student Workshop

InnerDrive: Kunne du opsummere, hvad din bog, organisere ideer, handler om, og hvad inspirerede dig til at skrive den? Hvorfor synes du det er vigtigt?

David: Bogen handler om, hvad folk generelt ved som grafiske arrangører. Vi bruger udtrykket “orddiagrammer”, fordi vi ønsker at distancere os fra tanken om, at grafiske arrangører er billedlige repræsentationer. Det er deres rumlige arrangementer, der låser mening. Vi var ivrige efter at tackle de mange forskellige spørgsmål omkring terminologien, der bruges sammen med dem, og modsigelserne i en masse af forskningen om, hvorfor orddiagrammer fungerer, eller i nogle tilfælde ikke fungerer. Jeg personligt ville virkelig ændre fortællingen omkring, hvordan de bruges. Vi ville se mange vidunderlige eksempler på disse grafiske arrangører, men hvad jeg ikke så, frustrerende, var, hvordan folk bruger dem, og hvad laver de med dem. I denne bog taler vi om formålet med disse arrangører. Det er værktøjer, der tjener læringsprocessen. Det er sådan, vi låser det fulde potentiale op for dem, og hvordan vi viser studerende at organisere deres viden i tjeneste for udvidet skrivning og samtaler mellem studerende. Før denne bog var der ingen rammer, teori eller køb til grafiske arrangører. Den ironiske ting var, at de grafiske arrangører ikke var blevet organiseret.

InnerDrive: Jeg havde ikke hørt udtrykket “orddiagram” før. Mønter du det sig selv?

Oliver: Ja. Der er så mange andre udtryk for dem som visuelle værktøjer, semantiske arrangører, semantisk netværk, de er uendelige. Traditionelt er de alle blevet redegjort for af dobbeltkodningsteori; Hvilket er, at vi har to kanaler, en til ord og en til ikke-ord. Men hvad gør grafisk arrangør effektiv? Svaret er ord, ikke visuals. Når du ser på, hvad folk siger, er der ofte ikke noget køb til det. De taler i betydeligt ordforråd og metaforer. Med orddiagrammer bruger du ikke nogen syntaks, grammatik, rig ordforråd eller et andet sprogligt træk, der normalt imponerer mennesker. Orddiagrammer besvarer spørgsmålet “Hvad siger de virkelig?”

InnerDrive: Hvilke spørgsmål skal lærere overveje, når de beslutter, hvilken grafisk arrangør der bedst passer til formålet med indholdet? Og hvordan Sydkoreas fodboldlandshold Trøje skal de gå i gang med at bruge dem?

Oliver: Hvad du først skal gøre, er at forstå det perspektiv, som du forhører teksten med. Grundlæggende forsøger du at finde 4 ting, separat, sammen eller som en hybrid. Spørg dig selv, om du definerer noget, sammenligner noget, sekventerer noget midlertidigt eller viser årsag og virkning. Som lærer vil du være langt mere effektiv, hvis du kender strukturen af de oplysninger, du er ved at forklare.

InnerDrive: Hvis der kun er 4 typer grafiske arrangører, hvorfor ved almindelige mennesker og en masse undervisere ikke om dem? Hvad har været barrierer?

Oliver: Uddannelse er blevet fyldt med for masser af kreative mennesker, der virkelig er fantastiske med syntaks og ordforråd. De fortæller en god historie, men de kommer ikke ned til det grundlæggende. Det er som om folk hader den type tænkning. Folk er også hurtige til at sige, at grafiske arrangører er reduktionistiske, fordi de kan lide historien, der fortæller. Ingen tjekker, hvad viden faktisk er, og hvordan den er struktureret. I stedet lykønsker vi hinanden med, hvor filosofiske og storslåede vi har været i vores udsagn.

InnerDrive: I bogen taler du meget om rumlig arrangement. Hvorfor er dette så afgørende, når man beslutter, hvordan man bruger en grafisk arrangør?

David: Jeg tror, at diagrammet, der bedst illustrerer ideen om rumlig arrangement, er dobbeltspray-arrangøren. I en dobbeltspray har ideerne i midten mest til fælles. Ideerne på ydersiden af diagrammet er det, vi betragter som meget forskellige. Når vi tænker Tottenham Hotspur Trøje på ting, der er tættere på hinanden, tror vi, at de på en eller anden måde ligner på en eller anden måde. Det indkapsler virkelig rumligt arrangement. Vi taler i bogen om rumlige metaforer, Leicester City Trøje metaforer, der bruger plads som deres domæne, og hvordan vi bruger dem til at kommunikere abstrakte ideer og tanker. For eksempel “overlever det, du ved”, “Jeg kan ikke forstå dette koncept”, “sæt dine ideer indnull

Leave a Reply