Sådan bruges stilladser i dine lektioner

, der ender med at være en uafhængig lærer, er en vigtig fremgang for studerende. De begynder at tage forpligtelse til deres egen opdagelse og endte med at blive selvmotiveret. Derfor søger instruktører ofte efter effektive strategier til at hjælpe praktikanter i denne proces. Stilladser er en sådan strategi.

I lighed med stilladset, der blev brugt i byggeri, består det af instruktører, der sætter støtte på plads, før de langsomt eliminerer det til at bygge nye såvel som uafhængige elever. Så hvad er der præcist stilladser? såvel som nøjagtigt hvordan kan du bruge det effektivt?

Book videnskaben om at opdage instruktørworkshop

Hvad er stilladser?

Stilladser er en mentorteknik, der guider praktikanter ved langsomt at reducere instruktørhjælp. Der er et skift af forpligtelse over opdagelsesprocessen fra instruktøren til den studerende. Den midlertidige støtte, det giver, hjælper praktikanter med at nå højere forståelsesniveauer såvel som færdighedskøb, som de ikke ville være i stand til at udføre uden hjælp. Instruktører letter den studerendes progressive mestring af en idé eller dygtighed. Ligesom fysisk stillads elimineres det langsomt i faser, da praktikanten internaliserer informationen og bliver en uafhængig lærer.

Hvis du stadig er forvirret over, hvad stilladser er, er her et eksempel:

Når man allerførste opdager nøjagtigt, hvordan man trækker en cykel, er der et sæt træningshjul til at hjælpe rytteren med. De er justerbare såvel som at give nybegynderrytteren den nødvendige støtte. Uden denne støtte fra træningshjulene vil rytteren sandsynligvis opdage, at cykelridning er lige så kompleks en opgave, da de ikke har haft nogen forudgående praksis. Træningshjulene fungerer som et stillads såvel som kun kommer ud, når rytteren føles positiv i deres evne til at udløse en cykel – hvilket ikke ville have fundet sted uden hjulene.

Fordele ved stilladser

Stilladser giver praktikanter mulighed for at løse problemer, bringe opgaver ud og nå mål uafhængigt. De kan endda bruge den forståelse, de får i klasseværelset, samt anvende det på en række situationer.

Dette gør derfor metoden sandsynligvis til at reducere de ugunstige følelser, som praktikanter kan opleve, når de forsøger en vanskelig opgave, såsom at føle sig demotiveret såvel som modløs. Hvis instruktører har leveret effektive stilladstrategier, vil praktikanter allerede have den forståelse, de kræver for at udgøre opgaven såvel som vil føles positiv i deres evner.

Andre fordele ved stilladser inkluderer at holde praktikanter fokuseret såvel som inspireret samt reducere stress og angst, der kan opstå på grund af fejl. Mens de udfører opgaver eller vurderinger, hvis der gives stillads, vil praktikanter se unøjagtige svar som en chance for at maksimere deres læring. Reflektion er en ekstremt nyttig færdighed såvel som at være i stand til at se den positive side af det, der kan opfattes som en ugunstig omstændighed, vil hjælpe praktikanter med at drage fordel af deres læring.

Hvordan man bruger stilladser effektivt

Stilladser er en passende metode til Cruz Azul Trøje at hjælpe praktikanter med at bygge bro mellem det, de i øjeblikket er i stand til at gøre separat såvel som deres langvarige opdagelsesmål eller resultat. En studerendes opdagelsesrejse kan forbedres markant med stilladser – hvis det leveres effektivt.

For at det skal være effektivt, skal stilladser være omhyggeligt organiseret for at give eleverne betydelig vejledning. Det er især nyttigt for praktikanter tidligt i deres læring. Efterhånden som deres forståelse øges, bør disse strategier begynde at falme såvel som langsomt forsvinde fra mentorprocessen, da praktikanter vil have endt med at blive uafhængige. Dette vil forbedre sejheden i forståelsen sammen med nøjagtigt, hvor nyttig det er ved at opnå ekstra færdigheder.

Imidlertid antyder forskningsundersøgelse, at for tidlig falmning af støtte kan have negativ indflydelse på, hvordan praktikanter lærer. Processen skal være træg såvel som progressiv for praktikanter til at høste fordelene ved stilladset fuldstændigt.

Her er et par effektive stilladsmetoder, der skal bruges i klasseværelset:

Spørg praktikanter for at inspicere deres forståelse

Opdel opgaven i mindre, mere brugbare dele

“Tænk højt” – verbaliser den troende proces, når du udfører en opgave

Ordforråd før undervisningen-introducer ord til praktikanter med billeder eller i sammenhæng med ting, de forstår såvel som Belgiens fodboldlandshold Trøje er interesseret i

Brug “Work-eksempler”-Dette henviser til en trin-for-trin-præsentation af nøjagtigt, Villarreal CF Trøje hvordan man udfører en opgave eller løser et problem

Sidste tanker

Stilladser henviser til en række metoder, som instruktører kan implementere i deres mentor for at hjælpe praktikanter, endte med at blive uafhængige studerende. Den progressive proces inkluderer instruktører, der eliminerer deres støtte, når de føler, at praktikanten er stærk tilstrækkelig i deres evner til at arbejde alene. Hvis det gøres godt, kan det hjælpe med at reducere ugunstige selv-perceptiOns såvel som forbedrer motivationen. Som et resultat kan det hjælpe praktikanter med at blive uafhængige studerende.

You Might Also Like

Leave a Reply