Studerendes feedback: Øjeblikkelig eller forsinket?

Forfatter Ken Blanchard sagde, at ”feedback er morgenmorgen til Champions”.

Dette er dog kun sandt, når kommentarer gøres rigtigt. Forskningsundersøgelse antyder, at 38% af kommentarerinterventioner faktisk kan skade mere end store for studerende. Derfor er det nødvendigt, at undervisere planlægger deres kommentarer effektivt, så praktikanter får mest ud af det. Men hvad er den rigtige type feedback?

Selvom hvad og nøjagtigt hvordan at give dine praktikanter kommentarer er vigtigt, er det lige så vigtigt at give dine praktikanter, når du giver kommentarer. Der har været stor forvirring blandt undervisere om, hvornår de skulle give feedback, da forskningsundersøgelse af dette område er modstridende.

I mange år blev øjeblikkelige kommentarer tænkt på den mest nyttige til praktikantlæring. Endnu en nyere forskningsundersøgelse hævder det modsatte -at forsinket kommentarer er bedre. Så hvilken er det?

Bog, der leverer kommentarer til kommentarer

Hvad er øjeblikkelig og forsinket feedback?

Debatten om, hvorvidt øjeblikkelige eller forsinkede kommentarer er bedre, er sandsynligvis blevet fordrejet af de ekstremt inkonsekvente definitioner af, hvad øjeblikkelige og forsinkede kommentarer faktisk er.

Hvordan forskningsundersøgelse definerer øjeblikkelige kommentarer har varieret overalt fra kommentarer, der er leveret mindre end et sekund efter en opgave til netop nøjagtigt samme dag. Alternativt defineres forsinkede kommentarer som overalt mellem 10 sekunder efter afslutningen af opgaven, 24 timer eller endda en hel uge senere. Med manglen på en endelig tidsskala for enhver type feedback er det ingen tvivl om, at forskere ikke kan blive enige om, hvad der er bedre.

Forskning antyder, at denne inkonsekvens afhænger af den type kommentarer, der leveres, og i hvilken sammenhæng den gives. Dette skyldes, at øjeblikkelige og forsinkede kommentarer kan tjene forskellige funktioner i klasseværelset. Så nøjagtigt hvordan adskiller de sig? Og hvornår skal hver af dem bruges?

For funktionen af denne blog og dens implikationer i klasseværelset definerer vi ‘øjeblikkelige’ kommentarer som et paraplyperiode, inklusive eventuelle kommentarer, der er givet på opgavedagen. Dette kan være sekunder efter færdiggørelse af opgaven eller et par timer senere. Vi henviser derfor til forsinkede kommentarer som kommentarer, der er angivet den næste dag eller over den overholdelse af uge.

Hvordan reagerer hjernen på feedback?

Forskning viser, at øjeblikkelige og forsinkede kommentarer aktiverer forskellige dele af hjernen.

Umiddelbare kommentarer aktiverer noget, der kaldes de basale ganglier, som normalt er forbundet med belønningsbaserede opdagelsesstrategier. Denne opdagelse understøtter anden forskningsundersøgelse, der argumenterer for, at øjeblikkelige kommentarer kan bruges som et motivationsværktøj af:

Tillader muligheder for ‘korrigerende feedback’

Motiverende praktikanter til at fortsætte deres opgave

At give praktikanter info om deres fremskridt

For eksempel, når du praktiserer læseforståelse, kan dine praktikanter ordentligt udtale et komplekst ord, som de ikke har set før. Derfor belønner du dem ved enten at angive “godt gjort” eller nikke dit hoved, hvilket vil Newcastle United Trøje øge din studerendes motivation til at fortsætte med at læse.

På den anden side aktiverer forsinkede kommentarer hippocampus, som er unikt inkluderet i hukommelseskodning og arbejdshukommelse. Forskningsundersøgelse viser, at dette understøtter bedre hukommelsesopbevaring af kommentarer som det:

Tillader flere evaluerende kommentarer, som praktikanter kan vise og rette sig selv, hvilket fører til en dybere forståelse Borussia Monchengladbach Trøje af klassemateriale

Integrerer info leveret på forskellige tidspunkter, så praktikanter kan oprette links

Det er vigtigt at bemærke, at denne aktivering af hippocampus ikke var til stede, da folk fik øjeblikkelig feedback. Men disse fund bør tages med en knivspids salt, da forskerne definerede forsinkede kommentarer som seks sekunder i dette tilfælde. I de fleste klasseværelser ville dette ikke være tilfældet.

Type feedback

Den type kommentarer, du ønsker at give dine praktikanter, vil påvirke den tidsramme, du skal give den. Vi kan bredt klassificere kommentarer til to typer:

Korrigerende feedback- informerer en praktikant om, hvorvidt de Tigres UANL Trøje fik et svar rigtigt eller ej.

Evaluerende feedback- giver evaluerende kommentarer, der er baseret på et stykke komponering for eksempel. Dette inkluderer at fortælle praktikanter, hvad de gjorde godt, og hvad de måtte gøre bedre.

Når vi overvejer denne sondring, kan vi se, hvor de forskellige definitioner af, hvad der tæller som øjeblikkelige og forsinkede kommentarer, er kommet fra. Så hvornår skal instruktører give korrigerende kommentarer i klasseværelset? Mens instruktører bør undgå at afbryde deres studerende, er det bedre at give en korrektion så hurtigt som muligt, så meget som 10 sekunder senere.

På den anden side, når man leverer evalueringer, er den allerbedste metode til at sikre, at praktikanter tager disse kommentarer om bord, at give det efter en vis forsinkelse, for eksempel næste dag. Dette giver praktikanter chancen for at vise deres præstation.

Typen af opgave betyder noget

En anden faktor at overveje er længden af den opgave, en praktikant får kommentarer til. EsSentielt, jo længere opgaven, jo mere nyttig er det at forsinke feedback. Men hvorfor er dette tilfældet?

Kortere opgaver vil sandsynligvis fremkalde kommentarer, der er enkle at behandle automatisk, mens længere opgaver sandsynligvis vil fremkalde mere detaljerede kommentarer, som har brug for en indsat forarbejdning. Forskningsundersøgelse antyder, at når praktikanter kan behandle kommentarer automatisk, jo før kommentarerne gives, jo mere effektiv er det at få praktikanter til at opdage og ændre sig fra det. Mens kommentarer har brug for bevidst og kræfter for behandling, er det mere effektivt at forsinke kommentarer, da det giver praktikanter den tid og det område, de har brug for. Forsinkelse af kommentarer kan på en måde ses som at gøre det muligt for praktikanter at område deres læring.

Det er værd at bemærke, at kortere opgaver ikke nødvendigvis betyder korte, enkle feedback, og længere opgaver betyder ikke altid lang, kompleks feedback. Så selvom opgavelængden kan fungere som en guide til, hvornår du skal give feedback, er den vigtigste ting at tro på, nøjagtigt, hvor enkelt det vil være for praktikanter at behandle feedback.

Hvad med praktikantpersonlighed?

En sidste ting at overveje er, at deres karakter vil påvirke nøjagtigt, hvor godt praktikanter får kommentarer på forskellige tidspunkter. For praktikanter, der er sikre på deres evner og kan tage kommentarer ombord godt, kan øjeblikkelige kommentarer stadig være gavnlige.

Nogle praktikanter kan dog reagere negativt på øjeblikkelige kommentarer – de kan blive frustrerede, forstyrrede eller defensive, når de korrigeres for et unøjagtigt svar. I disse tilfælde kan det være bedre at metode disse praktikanter efter en lille forsinkelse, for at sikre, at de kan vise og behandle disse kommentarer i en roligere tilstand.

Dette advarsel anvender mindre for at evaluere feedback, hvor vi mener, at forsinket kommentarer er mest effektiv for alle studerende, hvilket gør dem i stand til dybt at behandle og huske feedback.

Sidste tanker

Så vi kan se, at øjeblikkelige og forsinkede kommentarer tjener forskellige funktioner og bør bruges under forskellige omstændigheder. Forsinkede kommentarer foretrækkes, hvis du virkelig ønsker, at praktikanter skal engagere sig og opdage dybt ud fra det, især hvis kommentarerne er evaluerende.

Som en grov guide skal der gives kommentarer, når der er masser af tid for praktikanten at koncentrere sig, og temmelig kort efter opgaven (så de stadig husker det arbejde, de gjorde), men med tilstrækkelig tid til refleksion og behandling af den Feedback.

Vi har forsøgt at indsnævre og forenkle for dig de forskellige fortolkninger af øjeblikkelig og forsinket feedback, og når de skulle bruges. Men hvis du stadig er tilbage med at føle dig lidt clueless, kan vores enkle trin for trin flowdiagram hjælpe dig med at vælge nøjagtigt, hvornår du skal give et bestemt stykke feedback.

For flere tip til nøjagtigt, hvordan man giver effektiv feedback, lige her er nogle nyttige ressourcer:

Feedback v Feedforward

10 metoder til at give bedre feedback

Hvordan man giver smart feedback

Leave a Reply